Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація щодо онлайн платформи для самоосвіти державних службовців

, опубліковано 17 січня 2023 о 16:56

Звертаємо увагу державних службовців, з метою забезпечення у 2023 році виконання індивідуальних програм професійного розвитку, на наступні освітні онлайн-платформи.

Освітня онлайн-платформа Zrozumilo!, яка створена Фондом Східна Європа. Це безкоштовна онлайн-освіта для представників громадського сектору, органів державної та місцевої влади, освітян, студентства і молоді та загалом усіх, хто зацікавлений у саморозвитку та здобутті якісних знань.

Зокрема,  на зазначеній освітній платформі розміщено  онлайн-курс «Загальна адміністративна процедура», підготовлений у межах проєкту «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR), який фінансується Європейським Союзом, у партнерстві  з Міністерством юстиції України, Національним агентством України з питань державної служби та Українською школою урядування на замовлення Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Зазначений онлайн-курс ознайомлює слухачів із основами загальної адміністративної процедури відповідно до Закону України «Про адміністративну процедуру», передбачає вивчення лекційного матеріалу, виконання тестових завдань, опрацювання реальних кейсів і додаткових ресурсів, а також обговорення на форумі.

Після проходження онлайн-курсу на платформі, учасники навчання отримають  відповідний сертифікат обсягом 0,2 кредиту ЄКТС, що зараховується державним службовцям та посадовим особам місцевого самоврядування як самоосвіта.

Записатися на курс, а також дізнатися більше про його зміст та спікерів можна за покликанням: https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:EEF+EEF-023+feb22/about.

Освітня платформа Natolin4Capacity Building, яка створена рамках співпраці Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, НАДС, проєкту Natolin4Capacity Building та Європейського коледжу в Натоліні.

На освітній платформі Natolin4Capacity Building державні службовці, які займають посади державної служби «Б» та «В», мають можливість у 2023-2024 роках безкоштовно пройти навчання за 16 онлайн курсами з різних аспектів функціонування ЄС та розвитку відносин ЄС і України, а саме:

  • Цифрова економіка, суспільство та цифрова трансформація;
  • Фінансові інструменти ЄС для регіонального розвитку та співробітництва в асоційованих країнах: приклад України;
  • Клімат та навколишнє середовище з особливою увагою на Європейському Зеленому Курсі;
  • Інтеграція України до внутрішнього ринку ЄС;
  • Транспорт, енергетика та транскордонна співпраця;
  • Угода про Асоціацію між Україною та ЄС — сьогодення і майбутнє євроінтеграції України;
  • Боротьба з корупцією;
  • Фінансові інтереси ЄС;
  • Інтегроване управління кордонами;
  • Політика розвитку співробітництва ЄС та пов’язані з нею фінансові інструменти;
  • Лобіювання та законодавчі механізми;
  • Координація політики та прийняття рішень у зовнішній політиці ЄС –перспективи для України;
  • Політичний діалог та комунікація;
  • Моніторинг та оцінювання;
  • Розширення можливостей громадянського суспільства;
  • Цінності ЄС та захист прав людини.

Обсяг кожного окремого онлайн курсу: 0,2 кредити ЄКТС.

Вид професійного навчання: самоосвіта.

За результатами успішного опанування кожного окремого із запропонованих онлайн курсів учасники навчання отримають сертифікати проєкту Natolin4Capacity Building на віповідній платформі.

Реєстрація на освітню платформу Natolin4Capacity Building (https://eplatform.natolin4cb.eu/) здійснюється через особистий кабінет користувача Порталу управління знаннями НАДС.

Звертаємо Вашу увагу, що у 2023 році Українською школою урядування у співпраці з проєктом Natolin4Capacity Building заплановано проведення навчання публічних службовців за 5 загальними короткостроковими програмами підвищення кваліфікації з питань європейської інтеграції. Передумовою навчання за такими програмами буде наявність сертифікатів про проходження навчання за визначеними онлайн курсами, розміщеними на освітній платформі Natolin4Capacity Building.

Орієнтовний перелік 5 загальних короткострокових програм підвищення кваліфікації:

  1. Громадяни в ЄС;
  2. Трансформаційна сила ЄС;
  3. Розширення ринку ЄС;
  4. Розробка політик у ЄС;
  5. Фінансові інструменти ЄС.

У зв’язку з цим, рекомендуємо скористатися можливістю зареєструватися на зазначеній платформі та пройти відповідне навчання у 2023 році.

Довідково: інтерактивний каталог онлайн курсів для державних службовців органів ДПС .

 

Додаткові матеріали