Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Південному міжрегіональному управлінні ДПС відбулася робоча зустріч із керівництвом Держпраці в Одеській області

, опубліковано 22 вересня 2021 о 11:11

Сьогодні у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків відбулася робоча зустріч начальника Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимира Коломійця з начальником Головного управління Держпраці в Одеській області Сергієм Байдюком та його першим заступником Русланом Павловським.

Головна мета зустрічі - об’єднання зусиль та протидія використанню незадекларованої праці.

«Наразі є важливим об’єднання зусиль з метою протидії використанню незадекларованої праці. Державна податкова служба та її територіальні органи на постійній основі забезпечують аналітичною інформацією органи Держпраці щодо ймовірних фактів використання найманої праці платниками податків без оформлення трудових відносин», - зазначив Володимир Коломієць.

«Не оформлені належним чином трудові відносини на підприємствах є грубим порушенням трудового законодавства, за яке доведеться нести відповідальність. Також неоформлені трудові відносини позбавляють працівників державних гарантій. Нелегальна зайнятість породжує несумлінну конкуренцію та негативно впливає на наповнення бюджету», - додав керівник.

У рамках зустрічі було обговорено питання спільної взаємодії по роботі з суб’єктами господарювання, у яких виявлені ознаки недотримання законодавства з питань легалізації найманих працівників, детінізації  відносин у сфері зайнятості населення з метою залучення додаткових надходжень до бюджетів усіх рівнів.

На знак співробітництва та партнерства керівництвом відомств було підписано меморандум. Документом узгоджено спільну роботу щодо реалізації заходів, спрямованих на стимулювання платників податків та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин.