Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларанти в рамках податкової амністії для розміщення коштів можуть відкрити декілька спецрахунків

, опубліковано 25 липня 2022 о 08:45

Для того, щоб скористатися перевагами одноразового (спеціального) добровільного декларуванням з метою легалізації власних готівкових коштів, з яких ще не були сплачені податки та збори, декларант має звернутися до банку для відкриття спеціального рахунку. Порядок відкриття, закриття, зарахування коштів на спеціальний рахунок і здійснення контролю за операціями за таким рахунком встановлюються Національним банком України.

Спеціальний рахунок – це поточний рахунок зі спеціальним режимом використання, який відкривається банком декларанту для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування для зарахування грошових коштів у готівковій формі в національній та іноземних валютах, банківських металів з фізичною поставкою.

Нормами підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ Податкового кодексу України не встановлено обмежень щодо відкриття фізичною особою, яка має у власності кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі, окремих поточних рахунків зі спеціальним режимом використання у національній валюті та іноземній валюті у різних банках України.