Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Південному міжрегіональному управлінні ДПС відбулася робоча зустріч із керівництвом Держпраці в Одеській області

, опубліковано 08 серпня 2022 о 16:46

Сьогодні, з метою обговорення проблемних питань, які виникають при реалізації матеріалів фактичних перевірок ДПС, якими виявляються факти порушень трудового законодавства, відбулася спільна робоча зустріч фахівців Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків та Головного управління Державної служби України з питань праці в Одеській області за участі керівництва обох територіальних органів.

В ході зустрічі в.о. начальника Південного міжрегіонального управління ДПС Наталя Гулакова наголосила на успішному досвіді взаємодії ДПС та Держпраці у минулі періоди, результатом якої була позитивна динаміка з працевлаштування. Керівник також зосередила увагу на важливості об’єднання зусиль обох органів на регіональному рівні з метою протидії використанню незадекларованої праці.

Крім того, на зустрічі узгоджено механізми співпраці обох відомств щодо проведення превентивної роботи, в тому числі в ході інформаційної кампанії «Виходь на світло!» зі зниження рівня незадекларованої праці та проведення моніторингу стану незадекларованої праці у суб’єктів господарювання.

«Інформація, якою володіють податкові органи, належним чином підготовлені матеріали перевірок є важливими, оскільки дозволяють якісно підійти до розгляду кожного випадку щодо необхідності накладання штрафу за порушення законодавства про працю. Тому взаємодія, зокрема Південного міжрегіонального управління ДПС та ГУ Держпраці в Одеській області, у цьому напрямі є нагальною», - підкреслив начальник Головного управління Держпраці в Одеській області Сергій Байдюк.

На знак співробітництва та партнерства керівництвом відомств було підписано меморандум. Документом узгоджено спільну роботу щодо реалізації заходів, спрямованих на стимулювання платників податків та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин.

Фотоматеріали