Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великий бізнес отримав майже 9,2 млрд гривень державного відшкодування ПДВ за І півріччя 2021 року

, опубліковано 15 липня 2021 о 15:47

Упродовж січня-червня поточного року платники Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків отримали бюджетне відшкодування податку на додану вартість у розмірі 9,2  млрд гривень.

Лише у червні представниками великого бізнесу отримано 1,09 млрд грн податкового відшкодування.

«Наразі, за 6 місяців 2021 року Південним міжрегіональним управління забезпечено відшкодування ПДВ вісімнадцятьом підприємствам. Серед них, найбільші суми отримали суб’єкти господарювання сфери оптової та роздрібної торгівлі – 7,3 млрд грн, підприємства переробної промисловості - 1,2 млрд грн,  агробізнесу – 666 млн гривень», - зазначив начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць.

«Електронна система відшкодування податку на додану вартість постійно удосконалюється, стає доступнішою та позбавляє будь-яких можливостей для маніпуляції забезпечується своєчасне відшкодування податку на додану вартість суб’єктам господарювання, тож платники отримують відшкодування у відповідні до чинного законодавства терміни, у межах 2-х місяців», - наголосив очільник.

Нагадаємо, що адміністрування ПДВ здійснюється електронною системою (СЕА ПДВ), яка забезпечує автоматичний облік платників, а також усіх операцій, що проводяться з податком на додану вартість.