Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 1 мільярд гривень акцизного податку забезпечили платники Південного міжрегіонального управління ДПС до бюджету

, опубліковано 21 вересня 2021 о 15:20

За 8 місяців 2021 року великими платниками акцизного податку, які перебувають на обслуговуванні у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, було сплачено 1,1 млрд грн до Зведеного бюджету України.

Зокрема, за січень-серпень поточного року від представників великого бізнесу державний бюджет отримав більше 1 млрд грн акцизного податку, що перевершило торішні показники за аналогічний період майже на 200 млн гривень. Разом з тим до місцевої скарбниці надійшло 57,1 млн гривень, що більше на 4,2 млн грн у порівнянні з минулорічними показниками.

Начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць зазначив, що у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з ВПП зареєстровано 49 платників акцизного податку, серед яких: виробники виноробної продукції, пива, імпортери алкогольної продукції та тютюнових виробів, виробники електроенергії, підприємства галузі оптової та роздрібної торгівлі тощо.

Керівник звернув увагу, що найбільше акцизного податку надходить від виробників виноробної продукції. Так, у розрізі обсягу реалізованої виноробної продукції за 8 місяців поточного року можна спостерігати значний темп росту  на 106,3%, або січень-серпень 2021р.  – 3 254,5 тис дал, що на 193,25 тис дал більше за минулорічні показники.

Володимир Коломієць також повідомив, що основна доля у виробництві алкогольної продукції підприємств Південного міжрегіонального управління ДПС припадає на виробництво вермутів та вин міцних - більше 50%, за які відбувається сплата акцизного податку при придбанні акцизних марок.