Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Володимир Коломієць: «Великий бізнес Одеси сплатив понад 965 млн грн податків до місцевого бюджету»

, опубліковано 30 вересня 2021 о 09:05

На обліку у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків перебувають 37 підприємств, які провадять діяльність на території міста Одеси, сумлінно забезпечуючи наповнення місцевої скарбниці. Серед них є підприємства, які роками співпрацюють з управлінням - ПАТ «Одесакабель», ТОВ «Стікон», ПРАТ «ВО «Стальканат-Сілур»», ДП «Одеський порт» та інші.

Начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць розповів, скільки сплачують найвідоміші Одеські підприємства, які обліковуються в управлінні, на розвиток місцевої громади.

«Протягом 8-ми місяців 2021 року одеські компанії забезпечили до місцевого бюджету більш ніж 965 мільйони гривень. Це, переважно, представники галузі транспорту і зв’язку, промисловості, будівництва та торгівлі», - зазначив Володимир Коломієць.

У розрізі галузей, за словами начальника управління, податкові відрахування до місцевої скарбниці від одеських підприємств розподілились наступним чином:

  • Транспорт та зв’язок – 313,6 млн грн;
  • Промисловість – 306,5 млн грн;
  • Торгівля – 131,6 млн грн;
  • Будівництво та інші галузі – 81,4 млн гривень.

 

Крім того, керівник відмітив, що з початку року спостерігається зростання платежів по всіх податках та зборах, спрямованих до бюджету міста Одеси, а саме:

- ПДФО перераховано 841,2 млн грн, що на 123,6 млн грн більше відповідного періоду 2020 року;

- плата за землю – 34,1 млн грн ( +2,4 млн грн );

- податок на нерухоме майно – 8,0 млн грн, (+ 1,4 млн грн).

Підсумовуючи, Володимир Коломієць наголосив, що, партнерські взаємовідносини з бізнесом сприяють створенню сприятливого податкового клімату для розвитку підприємництва в Одеському регіоні.