Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Південному міжрегіональному управлінні ДПС відбулася зустріч із керівництвом Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

, опубліковано 20 грудня 2023 о 16:12

Відбулася робоча зустріч керівництва Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків та Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Мета заходу - об’єднання зусиль з легалізації трудових відносин та протидія використанню незадекларованої праці.

В ході зустрічі в.о. начальника Південного міжрегіонального управління ДПС Олександр Батрак та очільник Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Роман Возняк обговорили успішний досвід взаємодії ДПС та Державної служби з питань праці щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

«Наразі є важливим об’єднання зусиль з метою протидії використанню незадекларованої праці. Державна податкова служба та її територіальні органи на постійній основі забезпечують аналітичною інформацією органи Державної служби з питань праці щодо ймовірних фактів використання найманої праці платниками податків без оформлення трудових відносин. Нелегальна зайнятість породжує несумлінну конкуренцію та негативно впливає на наповнення бюджету», - зазначив Олександр Батрак.

Керівництво обох територіальних органів узгодили механізми співпраці відомств щодо взаємодії у проведенні превентивної роботи зі зниження рівня незадекларованої праці та проведення об’єднаних заходів, які спрямовані на детінізацію ринку праці.

На знак співробітництва та партнерства керівництвом відомств було підписано меморандум. Документом узгоджено спільну роботу щодо реалізації заходів, спрямованих на стимулювання платників податків та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин.