Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи сектору з питань запобігання та виявлення корупції Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків впродовж січня - червня 2024 року

опубліковано 01 липня 2024 о 13:19

Упродовж звітного періоду співробітниками сектору з питань запобігання та виявлення корупції Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків організовано та проведено 8 організаційно - роз'яснювальних заходів (розміщення публікацій у засобах масової інформації, мережі Інтернет, вебпорталі та субсайтах вербпорталу ДПС, соціальних мережах, лекційні заняття, семінари та ін.). Також проведено 47 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги окремим посадовим та службовим особам ДПС і її територіальних органів, у тому числі з питань заповнення декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Сектором з питань запобігання та виявлення корупції Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків забезпечено розгляд 10 звернень, скарг і повідомлень громадян, юридичних та фізичних осіб платників податків щодо можливих порушень працівниками органів ДПС вимог чинного законодавства, у тому числі антикорупційного. Проведено (взято участь у проведенні) 6 перевірочних заходів (перевірки, дисциплінарні провадження).

Виявлено 173 факти недодержання або порушення вимог та обмежень, встановлених Законом України «Про запобігання корупції», правил етичної поведінки посадовими та службовими особами органів ДПС (з врахуванням осіб які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави в органах ДПС), інших вимог законодавства.

До Національного агентства з питань запобігання корупції направлено 38 повідомлення за встановленими фактами неподання або несвоєчасного подання електронних декларацій (з врахуванням осіб які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави в органах ДПС).

Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції та правоохоронними органами за матеріалами, зібраними у т.ч. за участю сектора з питань запобігання та виявлення корупції Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків , відносно колишнього заступника начальника управління - начальника відділу здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ст.366-3 КК України та відносно колишнього головного державного інспектора складено протокол про вчинення адміністративних правопорушень в частині порушення вимог ч.І ст. 172-6 КУпАП та матеріали адміністративної справи направлені до суду.