Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Південному міжрегіональному управління ДПС по роботі з великими платниками податків відповіли на актуальні питання бізнесу

, опубліковано 20 січня 2023 о 14:13

У Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків провели консультації з платниками податків, які у 2022 році обрали спрощену систему оподаткування (єдиний податок за ставкою 2%) та подали заяви про відмову застосування спрощеної системи оподаткування.

Зокрема, фахівці податкового адміністрування разом з підприємствами обговорили особливості подачі декларації податку на додану вартість після переходу зі спрощеної системи на систему оподаткування на загальних умовах та нюанси реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН.

Також під час консультації підприємствам було надано відповіді та практичні рекомендації з окремих питань, роз’яснено застосування законодавчих норм.

Нагадаємо, що в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи, які є допомогою бізнесу у вирішенні проблемних питань. Крім того, отримати роз’яснення можна, звернувшись на «гарячі лінії», які працюють в кожному регіоні, а також до Контакт-центру ДПС за тел.: 0-800-501-007.

 

Довідково: Відповідно до підпункту 9.9 пункту 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу платник податку має право самостійно відмовитися від використання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення. Таким чином, заява про відмову повинна бути подана до першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення.