Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків підбили підсумки декларування акцизного податку за березень 2021 року.

, опубліковано 21 квітня 2021 о 08:30

Міністерством фінансів України прийнято наказ від 08.12.2020 № 747, яким, зокрема, внесено зміни до форми декларації акцизного податку і Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку. Отже, платники акцизу вперше звітували за березень 2021 року за новою формою.

Так, представниками великого бізнесу, які перебувають на обліку у Південному міжрегіональному управлінні, задекларовано до сплати податкових зобов’язань з акцизного податку на суму більше 537 млн грн до державної скарбниці, що на 160 млн грн більше ніж за відповідний період торік. Це, здебільшого, великі підприємства виноробної промисловості (виробники вина, вермутів та бренді) та імпортери підакцизних товарів.

Крім того, до сплати у місцевий бюджет платниками акцизного податку на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами задекларовано більше 22 мільйонів гривень податкових зобов’язань.

Зазначимо, що платниками акцизного податку у Південному міжрегіонального управлінні є відомі компанії, які провадять свою діяльність на Півдні країни - на території міста Одеси, Одеської та Миколаївської областей.