Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання застосування ПРРО

, опубліковано 12 липня 2022 о 12:54

У Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків підготували відповіді на найактуальніші запитання користувачів програмних реєстраторів розрахункових операцій з метою надання інформаційної підтримки суб’єктам господарювання, які мають намір використовувати/використовують ПРРО.

Яка послідовність дій має бути здійснена СГ для реєстрації ПРРО?

Суб’єкт господарювання, що має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Крім того, на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО.

Аби зареєструвати ПРРО необхідно подати Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316602), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет  або засобами телекомунікацій.

Після включення ПРРО до реєстру, суб’єкт господарювання може використовувати ПРРО.

Як зазначається ідентифікатор цифрового підпису у Повідомленні про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО) (J/F 1391801)?

Знайти повну інструкцію Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за формою J/F1391801 можна за посиланням: Головна>БАНЕР>Програмні РРО>Форми ПРРО>Інструкції щодо заповнення форм.

Які дії СГ якщо був змінений кваліфікований електронний підпис касира для використання в ПРРО?

При зміні кваліфікованого електронного підпису касира для подальшої роботи з ПРРО суб’єкту господарювання (користувачу) необхідно подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за формою J/F1391801 із зазначенням даних про ідентифікатор ключа з нового сертифіката касира.