Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Володимир Коломієць: «Найвідоміші компанії Одеси спрямували понад 556 млн грн податків до місцевого бюджету»

, опубліковано 14 червня 2021 о 14:31

Начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць розповів, скільки сплачують найвідоміші Одеські підприємства, які перебувають на обліку в управлінні, на розвиток місцевої громади.

 «У Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків обліковуються 163 підприємства з 11 областей України. З них 37 підприємств провадять діяльність на території міста Одеси, сумлінно забезпечуючи наповнення місцевої скарбниці. Серед них є «важковаговики від бізнесу», які роками співпрацюють з управлінням - ПАТ «Одесакабель», ТОВ «Стікон», ПРАТ «ВО «Стальканат-Сілур»», ДП «Одеський порт» та інші», - розповідає начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць.

Протягом 5-ти місяців 2021 року одеські компанії забезпечили до місцевого бюджету майже 557 мільйонів гривень. Це, переважно, представники галузі транспорту і зв’язку, промисловості, будівництва та торгівлі.

У розрізі галузей, за словами начальника управління, податкові відрахування до місцевої скарбниці від одеських підприємств розподілились наступним чином:

  • Транспорт та зв’язок – 222,8 млн грн;
  • Промисловість – 196,5 млн грн;
  • Торгівля – 79,3 млн грн;
  • Будівництво та інші галузі – 58,3 млн гривень.

 Крім того, керівник відмітив, що з початку року спостерігається зростання платежів по всіх податках та зборах, спрямованих до бюджету міста Одеси, а саме:

- ПДФО перераховано 391,7 млн грн, що на 66,1 млн грн більше відповідного періоду 2020 року;

- плата за землю - 21,6 млн грн ( +4,8 млн грн );

- податок на нерухоме майно - 5,6 млн грн, (+ 1,0 млн грн).

 Також Володимир Коломієць, звернув увагу, що великі одеські компанії забезпечують робочими місцями понад 56 тисяч осіб:

  • Транспорт та зв’язок – 36 707 осіб;
  • Промисловість – 10 165 осіб;
  • Торгівля – 7560 осіб;
  • Будівництво – 1971 осіб;
  • Інше – 459 осіб.

 Начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків звернув увагу, що заборгованості по заробітній платі на одеських підприємствах управління немає, адже фахівцями управління постійно проводиться роз’яснювальна робота з працедавцями щодо підвищення зарплат найманим працівникам. Досягнуто домовленість про проведення спільних заходів з метою надання консультацій, вирішення проблемних питань.

Підсумовуючи, Володимир Коломієць наголосив, що партнерські взаємовідносини з бізнесом та відкритий діалог сприяють створенню сприятливого податкового клімату для розвитку підприємництва в Одеському регіоні. А це означає, що створюватимуться додаткові робочі місця, а до бюджету вчасно надходитимуть податкові відрахування.