Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З 11 липня юрособи надаватимуть держреєстратору інформацію про кінцевих бенефіціарних власників

, опубліковано 18 червня 2021 о 11:09

Нещодавно офіційно опубліковано наказ Міністерства фінансів України від 19 березня 2021 року № 163 «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності», який за місяць набирає чинності, а саме з 11 липня 2021 року.

Отже, всі юридичні особи, щодо яких в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань мають міститися відомості про кінцевих бенефіціарних власників та які зареєстровані до набуття чинності наказом про структуру власності, протягом трьох місяців з дня набрання чинності таким актом суб’єкти господарювання мають подати державному реєстратору документи для оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про кінцевих бенефіціарних власників.

Норми закріплено у частині четвертій Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» № 361-ІХ.

Таким чином, у період з 11 липня 2021 року по 10 жовтня 2021 року (включно) необхідно подати державному реєстратору документи, передбачені законом, та здійснити оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про кінцевих бенефіціарних власників.

Із зразками складання схематичного зображення структури власності можна ознайомитися на офіційному вебсайті Міністерства
фінансів України у рубриці «Фінансовий моніторинг».
 
 
Завантажити тут