Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі компанії Одеси та Одеської області сплатили за нерухоме майно більше 5,6 млн грн податку

, опубліковано 23 червня 2021 о 09:13

Начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць повідомив, що за п’ять місяців 2021 року великі компанії м. Одеси та Одеської області - платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, які перебувають на обліку в управлінні сплатили до місцевого бюджету 5 млн 643 тис гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження з податку зросли на  01 млн 743 тис гривень.

«Ставки податку не нерухомість встановлюються за рішенням місцевих рад, але їх граничний розмір не може перевищувати 1,5 % розміру мінімальної заробітної плати» - нагадав очільник.

Також у відомстві звернули увагу, що граничний термін сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – 29 числа місяця, що наступає за звітним кварталом. При цьому, якщо останній день сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, припадає на вихідний або святковий день, то його потрібно сплатити напередодні встановленого граничного терміну.