Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Незабаром спливає термін сплати рентної плати за користування радіочастотним ресурсом за травень 2021 року

, опубліковано 24 червня 2021 о 14:02

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що 30 червня спливає термін сплати рентних платежів, зокрема за користування радіочастотним ресурсом за травень 2021 року.

Начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць звернув увагу, що за січень-травень 2021року управлінням забезпечено до бюджету 17 млн 57 тис гривень рентної плати за користування радіочастотним ресурсом.

«Спостерігаємо поступове зменшення сум надходжень податку, адже одним з найбільших платників рентної плати за користування радіочастотним ресурсом, який перебуває на обліку у відомстві, є ТОВ «Інтертелеком», - зазначив керівник. «Одеське підприємство, з об’єктивних причин, зменшує свої потужності та, як повідомляють у компанії, незабаром припинить свою роботу у переважній більшості областей України, проте «Інтертелеком» залишається сумлінним платником та продовжує сплачувати ренту за користування радіочастотним ресурсом відповідно до чинного законодавства», - додав очільник.

 

Нагадаємо, що відповідно до п. 254.3 ст. 254 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року N 2755-VI, із змінами та доповненнями, об'єктом оподаткування рентною платою за користування радіочастотним ресурсом України є ширина смуги радіочастот, що визначається як частина смуги радіочастот загального користування у відповідному регіоні та зазначена в ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України або в дозволі на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою для технологічних користувачів та користувачів, які користуються радіочастотним ресурсом для розповсюдження телерадіопрограм.