Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі платники податків сплатили до місцевого бюджету 709,4 млн грн за І півріччя 2021 року

, опубліковано 06 липня 2021 о 10:21

За результатами 6 місяців діяльності, великі підприємства, що перебувають на обліку у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, спрямували до місцевого бюджету понад 709 млн грн за рахунок сплати податків.

У порівнянні з минулорічними показниками за пів року великим бізнесом було спрямовано до місцевої скарбниці на 84 млн грн більше ніж за шість місяців торік.

Начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць зазначив, що на розвиток місцевої громади спрямовуються надходження від відомих компаній, які провадять свою діяльність на території міста Одеси.

Так, у розрізі податків за січень-червень від великого бізнесу до бюджету міста найбільші суми надійшли з податку на доходи фізичних осіб – 469,8 млн грн, податку на прибуток підприємств – 164,9 млн грн та акцизного податку – 38,8 млн гривень.

Також від великих землевласників, землекористувачів та власників нерухомості надійшло понад 25,7 млн грн земельного податку та 5,9 млн грн податку на нерухоме майно.

Крім того, керівник відмітив, що у порівнянні з відповідним періодом 2020 року зростання надходжень відбулося по ПДФО – на 77,8 млн грн, податку на прибуток підприємств – на 2,8 млн грн, земельному податку – на    2,9 млн грн  та податку на нерухоме майно – на 1,2 млн гривень.