Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Одесі відбуляся робоча зустріч Голови Комітету Верховної Ради України Данила Гетманцева

, опубліковано 13 серпня 2021 о 19:30

Начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць взяв участь у робочій зустрічі Голови комітету Верховної ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.

Під головуванням Голови ОДА Сергія Гриневецького було обговорено питання застосування норм проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (реєстраційний № 5600 від 02.06.2021 року) та альтернативні законопроектами, якими пропонуються зміни в частині адміністрування податку на доходи фізичних осіб, податку на прибуток підприємств, акцизного податку, податку на додану вартість, акцизного податку, екологічного податку, плати за землю, єдиного податку тощо.

У рамках зустрічі було зосереджено увагу на одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні активів фізичних осіб відповідно до Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особам належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Крім того, під час заходу Голова правління Об’єднання організацій роботодавців Одеської області Константин Журавель презентував знак – «Вироблено на Одещині», головна мета якого - підтримка регіональних підприємців та посилення бренду Одеської області через популяризацію якісних товарів та послуг.

Начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць зазначив, що тісна взаємодія законотворчої влади, місцевих громад, бізнесу та контролюючих органів, обговорення проблемних питань і пошук шляхів їх вирішення є нагальним. Подібні зустрічі допомагають, зокрема, дійти взаєморозуміння та враховувати інтереси та запити усіх учасників економічних процесів у країні під час нормотворчої діяльності та внесення змін до законодавства.

У зустрічі також взяли участь народні депутати України, Голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, керівники Одеської митниці та ГУ ДПС в Одеській області.