Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 8 місяців 2021 року було повернуто понад 10,5 мільярдів гривень ПДВ великим платникам податків з держбюджету

, опубліковано 31 серпня 2021 о 08:00

За період січень-серпень поточного року бюджетне відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок заявили 19 суб’єктів господарювання. Сума, заявлена до повернення у 2021 році складає – 10,7 млрд грн, всього відшкодовано з початку року 10,5 млрд грн.

Начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць зазначив, що за результатами проведених перевірок Південним міжрегіональним управлінням ДПС за 2021 рік упереджено заявлене бюджетне відшкодування ПДВ на 327,1 мільйонів гривень.

Станом на кінець серпня підтверджено камеральною перевіркою та відшкодовано ПДВ до кінця місяця понад 323 млн грн з урахуванням перехідних залишків попередніх періодів. В стадії камеральної перевірки ще знаходиться 11 великих підприємств, якими було заявлено на відшкодування майже 1,6 млрд грн, а також 2 підприємства перебувають на стадії документальних перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів.