Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Очільник Південного міжрегіонального управління ДПС Володимир Коломієць взяв участь у робочій зустрічі органів місцевого самоврядування з міністром аграрної політики та продовольства України Романом Лещенко

, опубліковано 13 вересня 2021 о 11:59

Головні питання, які об’єднали представників органів місцевого самоврядування з представниками державної виконавчої влади з питань аграрного розвитку, земельних відносин та оподаткування – земельні реформи, плани розвитку громад та їх території, компенсації за кредитами, а також надання кредитів через укрдержфонд молодим фермерам та суб’єктам сільського господарювання, регулювання державної програми компенсації вартості зрошувальної техніки тощо.

В  ході візиту відбулася робоча розмова міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенко, першого заступника міністра Тараса Висоцького, голови Одеської обласної ради Сергія Гриневецького з начальником Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимиром Коломійцем.

Начальником Південного міжрегіонального управління ДПС Володимиром Коломійцем були озвучені нагальні питання:  

- розрахункові пропозиції щодо схеми (про стан використання земельних ділянок, які оброблюються для вирощування зернових та технічних культур) одноразового звітування одноосібників задля виведення зерна з тіньового обігу.

«Завдяки простій та зрозумілій формі, звіт можуть з легкістю заповнити навіть необізнані щодо оподаткування люди. У звіті описано детальний порядок контролю всіх видів земельних ділянок (присадибна ділянка, землі для ведення сільського господарства та паї) і по культурного врожаю на них.

Завдяки такій щорічній звітності є можливість вже найближчим часом вивести з тіні зберігання та реалізацію зернових культур сільськогосподарниками-одноосібниками, а також прозоро оподатковувати юридичних та фізичних осіб, що надають послуги по обробітку паїв», - зазначив Володимир Коломієць.

Також керівник поінформував щодо розрахунків податкового навантаження ПДВ на 1 гектар землі, де сума ПДВ за 1 га становитиме мінімально 697,6 гривен.

Крім того, було зосереджено увагу на суттєвому відставанні в податковому навантажені на 1га юридичних та фізичних осіб в агропромисловій сфері, а також підтримані пропозиції мінімального податкового навантаження згідно з законопроектом №5600;

Наприкінці робочої наради відбулося урочисте підписання Меморандуму між Міністерством аграрної політики та продовольства України, Одеською обласною державною адміністрацією та Всеукраїнською асоціацією громад.