Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сільські ради об’єдналися у територіальну громаду. Який код КОАТУУ зазначається у податковій декларації з податку на нерухоме майно?

, опубліковано 17 вересня 2021 о 14:25

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що для реалізації механізму нарахування та сплати місцевих податків і зборів у податкових деклараціях з місцевих податків і зборів міститься реквізит «код за КОАТУУ органу місцевого самоврядування», зокрема, у рядку 1 розд. І додатків 1 або 2 до податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

У разі розташування адміністративного центру територіальної громади на території юрисдикції іншого контролюючого органу, платником податків мають бути дотримані вимоги п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України щодо реєстрації за новим неосновним місцем податкового обліку.

За наведених обставин платники місцевих податків і зборів, які дотримались вимог п. 63.3 ст. 63 ПКУ, у рядку 1 розд. І додатків 1 або 2 до декларації зазначають код за КОАТУУ об’єднаної територіальної громади (громади, яка розміщена в адміністративному центрі об’єднаної територіальної громади).

У іншому разі у перехідний період у 2021 році у рядку 1 розд. І додатків 1 або 2 до декларації рекомендується зазначати код органу місцевого самоврядування, на території якого знаходяться об’єкти оподаткування до створення об’єднаної територіальної громади, тобто код, який платники зазначали при наданні декларацій у 2020 році.