Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівництво Південного міжрегіонального управління ДПС обговорило питання розвитку виноградарсько-виноробної галузі України у Центрі культури вина Шабо

, опубліковано 11 жовтня 2021 о 13:26

Начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць взяв участь у конференції у Центрі культури вина Шабо в Білгород-Дністровському районі. Під час зустрічі обговорювалися питання розвитку виноградарсько-виноробної галузі України. Фахівці з різних сфер висловили свої ідеї, виступили з ініціативами і пропозиціями.

У ході конференції виступили: перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, його заступник Олег Муратов, голова Миколаївської ОДА Віталій Кім, маршалок Західнопоморського воєводства (Польща) Ольгерд Геблевіч, президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало, директор Корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко, ректор Одеського національного технологічного університету Богдан Єгоров, представник Асоціації крафтового виноробів України - Едуард Городецький, а також засновник компанії SHABO - Важа Іукурідзе. Модератором конференції виступила директор Департаменту аграрної політики та земельних відносин Одеської ОДА - Алла Стоянова.

«В Одеській області виноградарство в умовах ризикового землеробства було стабілізуючим сектором: якщо не було зернових, то підприємства і колективні господарства виходили за рахунок виноградарства і виноробства. Але, на жаль, так сталося, що за останні роки площа виноградників значно зменшилася. Сьогодні в нашій державі всього 40 тисяч гектарів виноградників, з них 24 тисячі гектарів - в Одеській області. Тобто 60% виноградарства зосереджено в нашому регіоні і тут на нас лежить відповідальність, тому ми з колегами з Херсона і Миколаєва десь півроку тому обговорили це питання, створили робочу групу, підписали договір, і робоча група напрацювала ряд проектів. Зокрема з питань зрошувального землеробства, з питань, пов'язаних з туризмом, логістикою, інфраструктурою і окремим питанням -  обговорювалося виноградарство і виноробство», - розповів голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

«Сьогодні серед нагальних питань, що турбує галузь виноградарства та виноробства - проблема високого податкового навантаження та питання застосування штрафних санкцій до бізнесу цієї галузі», - наголосив начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць. «Тому важливим на сьогодні є участь контролюючих органів у подібних заходах для взаєморозуміння та підтримки діалогу з бізнесом. Озвучені під час конференції пропозиції та доповіді мають бути почуті законотворцями та посприяти формуванню й внесенню змін до деяких Законів України», - зауважив керівник.

Наприкінці заходу для учасників конференції було проведено екскурсію Центром культури вина Шабо.

Більше фотомітеріалів на сторінці у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/tax.svp
fb.com/tax.svp