Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Південного міжрегіонального управління ДПС та роботодавці Одеської області провели семінар з питань «податкової амністії»

, опубліковано 15 листопада 2021 о 10:47

Представники Об’єднання організацій роботодавців Одеської області та фахівців Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків днями провели онлайн-семінар у Zoom на тему «Все про одноразове (спеціальне) добровільне декларування».

«На обліку у Південному міжрегіональному управлінні перебуває 163 підприємства з 11 областей країни. А великі підприємства, зрозуміло, є найбільшими роботодавцями, які забезпечують робочими місцями тисячі найманих працівників – фізичних осіб. Тож ми не можемо залишатися осторонь та вважаємо за необхідне проводити роз’яснювальну роботу з платниками щодо застосування норм Закону №1539-IX», - зазначив у вітальному слові начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць.

У свою чергу Голова правління Об’єднання організацій роботодавців Одеської області Костянтин Журавель наголосив, що проведення подібних заходів щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування є важливим. «Чим більше лунатиме роз’яснень на цю тему, тим більше фізичних осіб вдасться долучити до кампанії декларування та легалізації активів, які були приховані від оподаткування», - підкреслив керівник Об’єднання організацій роботодавців Одеської області.

Під час семінару фахівець юридичного сектору Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Дарія Голодняк поінформувала про основні засади Закону №1539-IX та відповіла на запитання учасників онлайн-семінару, зокрема

-         Чи необхідно подавати добровільну декларацію морякам, які працюють на суднах під прапором іноземних країн, з якими не укладено меморандум про уникнення подвійного оподаткування?

-         Чи є об’єктом одноразового (спеціального) добровільного декларування житловий будинок, який перебуває у спільній сумісній або спільній частковій власності кількох осіб?

-         Які ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування визначені щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках в іноземних банках або які зберігаються в іноземних фінансових установах, та щодо права грошової вимоги до нерезидентів України?

-         Як відобразити в декларації готівкові кошти фізичної особи?

-         Чи може скористатися одноразовим добровільним декларуванням ФО, яка перебувала на державній службі?

 

Нагадуємо, що усі запитання та відповіді, нормативно-правові акти, повідомлення, роз’яснення для платників, аналітичні дані, зворотній зв’язок з фахівцями з питань «податкової амністії» можна знайти на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya, субсайті Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП https://svp.tax.gov.ua/, субсайтах головних управлінь в областях та міжрегіональних управлінь у банері Одноразове добровільне декларування.