Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Володимир Коломієць: Великий бізнес збільшив сплату ПДВ на 745 мільйонів гривень

, опубліковано 25 листопада 2021 о 15:48

За 10 місяців 2021 року великі підприємства, які перебувають на обліку у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великим бізнесом, сплатили до Державного бюджету України понад 7,6 млрд грн податку на додану вартість. До речі, цьогоріч в управлінні обслуговується 151 платник ПДВ.

«Збільшення надходжень ПДВ у порівняні з показниками минулого року , склало 110,8 відсотків, а саме 745 млн гривень», – розповів начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП Володимир Коломієць.

За словами керівника, позитивна динаміка надходжень із ПДВ – результат покращення адміністрування та підвищення ефективності роботи фахівців управління із протидії ризикам.

«Лише у жовтні великий бізнес спрямував до держбюджету 759,5 млн грн податку на додану вартість або 77 відсотків від надходжень бізнесу Південного міжрегіонального управління ДПС при, умовах відсутності терміну сплати податку на прибуток підприємств. Таким чином, можемо констатувати, що ПДВ є бюджетоутворюючим та значущим внеском до скарбниці країни», - підкреслив Володимир Коломієць.