Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З 14 грудня діє оновлена форма декларації з рентної плати

, опубліковано 28 грудня 2021 о 16:36

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП нагадує, що 14 грудня поточного року набув чинності наказ Міністерства фінансів України від 08 листопада 2021 року №583 «Про затвердження  Змін до форми Податкової декларації з рентної плати», яким внесено зміни до форми податкової декларації з рентної плати (далі - Декларація).

Так, Декларацію доповнено новим додатком, який містить розрахунок з рентної плати за користування надрами для видобування вуглеводневої cировини під час виконання угоди про розподіл продукції.

Крім  того, відповідні зміни були внесені і до деяких рядків (4.1, 4.1.1-4.1.3, 5) Декларації, в яких згадується новий додаток.

Доповнення Декларації новим додатком забезпечить умови виконання норми статті 338 Податкового кодексу України щодо декларування податкових зобов’язань з рентної плати інвестором (оператором) за угодою про розподіл продукції, податковим (звітним) періодом для якої визначено календарний квартал, та відображення показників такого розрахунку у декларації.