Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати електронні довірчі послуги?

, опубліковано 18 лютого 2022 о 15:30

Перед початком реєстрації та отримання електронних довірчих послуг платнику необхідно ознайомитись з документами, розміщеними у розділі «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО» – https://acskidd.gov.ua/etrusted-services.

Строк чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів становить не більше 2 років з моменту їх формування. Кваліфіковані сертифікати відкритих ключів надаються виключно в електронному вигляді шляхом їх розміщення на офіційному інформаційному ресурсі Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС ( www.acskidd.gov.ua) (далі – Сайт Надавача). Згенерувати особисті ключі можливо безпосередньо у відокремлених пунктах реєстрації

Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС (далі – ВПР).

У зв’язку з тим, що в межах електронних довірчих послуг не передбачено надання послуг з копіювання, друку та заповнення реєстраційних карток, бланків та інших документів, продаж або безоплатне надання носіїв ключової інформації, генерація особистих ключів виконується на носії користувача (з'ємні флеш-носії, оптичні носії CD/DVD, захищені носії ключової інформації тощо). Слід зауважити, що кожен особистий ключ користувача повинен бути записаний на окремий носій інформації. У разі отримання електронних довірчих послуг, до закінчення строку чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, слід скасувати діючі кваліфіковані сертифікати відкритих ключів.

Ідентифікація особи, яка звернулася до Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС, здійснюється за паспортом громадянина України, а за його відсутності паспортом громадянина іншої країни із нотаріально засвідченим перекладом на українську мову, відображенням паспорта громадянина України/ паспорта громадянина України для виїзду за кордон в застосунку "Дія", посвідкою на тимчасове/постійне проживання, посвідченням біженця або паспортом громадянина України для виїзду за кордон з відміткою про постійне місце проживання в іноземній державі.