Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась онлайн зустріч представників ДПС, Мінфіну і агробізнесу

, опубліковано 02 листопада 2022 о 09:38

Сьогодні відбулась онлайн зустріч представників Державної податкової служби, Міністерства фінансів України та Українського клубу аграрного бізнесу.

На зустрічі обговорювались проблемні питання стосовно механізму застосування мінімального податкового зобов’язання, зокрема, щодо врахування під час визначення мінімального податкового зобов’язання додаткових виплат до орендної плати власникам паїв; щодо можливості зарахування помилково та/або надміру сплачених податків і зборів у зменшення загального мінімального податкового зобов’язання та форм податкової звітності, на підставі яких буде декларуватись мінімальне податкове зобов’язання.

Для врегулювання питань, які ініційовані платниками податків, Державна податкова служба звернулась до Міністерства фінансів України з пропозицією стосовно підготовки узагальнюючої податкової консультації щодо механізму застосування мінімального податкового зобов’язання.

ДПС завжди відкрита до спілкування для вирішення проблемних питань з метою забезпечення балансу інтересів платників податків та податкової служби.