Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги нових ВПП!

, опубліковано 09 грудня 2022 о 11:34

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків вітає нові підприємства, які досягли критеріїв великих платників податків та почнуть з наступного календарного року обслуговуватись у Південному міжрегіональному управлінні!

Звертаємо увагу, що після включення до Реєстру великих платників податків та отримання повідомлення про таке включення платник податків зобов’язаний стати на облік за основним місцем обліку в територіальному органі ДПС України, який здійснює супроводження ВПП, з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр ВПП, а також за неосновним місцем обліку в такому територіальному органі або його структурних підрозділах щодо наявних у межах населеного пункту за місцезнаходженням територіального органу ДПС, який здійснює супроводження ВПП, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням за переліком, визначеним ДПСУ, або через які провадиться діяльність такого ВПП.

Великий платник щодо якого центральним органом ДПС прийнято рішення про переведення на облік у територіальний орган ДПС, що здійснює податкове супроводження ВПП, чи інший контролюючий орган, після взяття його на облік за новим місцем обліку зобов’язаний сплачувати податки за місцем попереднього обліку у територіальних органах ДПС, а подавати податкову звітність та виконувати інші обов’язки, передбачені ПКУ, за новим місцем обліку.

Нові ВПП, які не обліковуються в територіальних органах ДПС, що здійснюють податкове супроводження ВПП відповідно до наказу ДПС, зобов’язані подати заяву за формою № 1-ОПП (додаток 5 до «Порядку обліку платників податків і зборів», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588) (основне місце обліку) до територіального органу ДПС, що здійснює податкове супроводження ВПП, згідно з Реєстром ВПП на 2023 рік, затвердженим наказом ДПС від 21.10.2022 №781.

Платники, які згідно з Реєстром ВПП на 2023 рік закріплені за Південним міжрегіональним управлінням ДПС можуть направити заяву на адресу – 65015, м. Одеса, проспект Шевченко 15/1, тел. (048) 7843679, або через Електронний кабінет в меню «Листування з ДПС».

Щодо ВПП, які не подали до відповідного територіального органу ДПС заяви за формою № 1-ОПП, ДПС приймає рішення про зміну основного місця обліку та переведення на облік до територіального органу ДПС, що здійснює податкове супроводження ВПП, чи іншого територіального органу.

Платники, включені до Реєстру ВПП, перебувають на обліку у територіальному органі ДПС, що здійснює податкове супроводження ВПП з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр ВПП (п. 4 розд. ІІІ «Порядку формування Реєстру великих платників податків», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.10.2015 № 911; далі – Порядок № 911).