Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яка ставка ПДФО застосовується юрособою до доходу у вигляді зарплати (винагороди), що нарахований (виплачений) працівникам та гіг-спеціалістам, у місяці набуття статусу резидента Дія Сіті?

, опубліковано 20 березня 2023 о 10:01

За повідомленням Державної податкової служби України, юридична особа, яка отримала статус резидента Дія Сіті не з початку місяця, оподатковує суми заробітної плати (винагороди), нараховані (виплачені) працівникам та гіг-спеціалістам за такий місяць, податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18%.

Разом з тим ставка податку на доходи фізичних осіб у розмірі 5% застосовується до доходів платника податку – спеціаліста резидента Дія Сіті з наступного за календарним місяцем, в якому юридичною особою набуто статус резидента Дія Сіті.

При цьому, якщо юридичною особою у період її перебування у статусі резидента Дія Сіті залучаються нові працівники, то оподаткування доходів таких працівників здійснюється за ставкою податку 5%, за умови дотримання таким резидентом Дія Сіті вимог, визначених пунктами 2, 3 частини першої, пунктом 10 частини другої статті 5 Закону України від 15 липня 2021 року № 1667-IX «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні».