Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулися робочі зустрічі з представниками МВФ щодо питань податкової політики та податкового адміністрування

опубліковано 17 травня 2023 о 16:43

Спільна делегація Міністерства фінансів України та Державної податкової служби України, на чолі із заступником Міністра фінансів Світланою Воробей та в. о. заступника Голови Державної податкової служби України Євгенієм Сокуром, працювала з 6 по 13 травня 2023 року з технічною місією Податково-бюджетного департаменту Міжнародного валютного фонду та представниками Групи Світового банку  з питань податкового адміністрування та податкової політики.

У рамках зустрічей було розглянуто стан виконання рекомендацій МВФ та зобов’язань, передбачених Меморандумом про економічну та фінансову політику від 24 березня 2023 року. Також обговорювалися заходи в частині податкової політики та податкового адміністрування, визначені у проекті Плану відновлення України.

Окремо увагу було приділено проєкту Національної стратегії доходів (НСД) та шляхам удосконалення податкової політики та податкового адміністрування (підвищенню податкового комплаєнсу, забезпеченню організаційної спроможності, розвитку інформаційних технологій та захисту даних) як складових НСД, а також ресурсам, необхідним для їх якісної реалізації.