Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великий бізнес обирає ПРРО

опубліковано 13 вересня 2023 о 09:09

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що з початку 2023 року великі платники зареєстрували 282 реєстратора розрахункових операцій. З них 210 – програмних та 72 – апаратних РРО.

Так, лише у серпні цього року великими платниками зареєстровано 4 ПРРО та 7 РРО.

Отже, великі платники податків продовжують надавати перевагу саме програмним реєстраторам розрахункових операцій.

Нагадаємо, що програмне забезпечення ПРРО для встановлення на платформи Windows, Android, iOS та WEB від податкової служби надається безкоштовно. Його можна встановити як на мобільний телефон, так і на комп'ютер, ноутбук або планшет та зареєструвати в режимі онлайн в Електронному кабінеті.

За допомогою Електронного кабінету платника (https://cabinet.tax.gov.ua) суб’єкт господарювання в електронній формі подає до контролюючого органу за основним місцем обліку:

  • Повідомлення про об’єкти оподаткування чи об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП (код форми F/J1312005) (Інформація про господарську одиницю, де буде застосовуватися ПРРО);
  • Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (код форми F/J 1316605) (Фіскальним сервером ДПС здійснюється автоматизована обробка Заяви, за результатами якої реєструється ПРРО та йому присвоюється фіскальний номер);
  • Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/ удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО (код форми F/J 1391802) (Дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються таким ПРРО).

Завантажити