Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС проводить перевірки з питань дотримання порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі

, опубліковано 30 вересня 2024 о 14:00

Державна податкова служба України в межах виконання покладених на неї функцій контролю інформує, що на сьогодні головними управліннями ДПС у регіонах на постійній основі здійснюються фактичні перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, у тому числі техніки Apple, з питань дотримання порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, в тому числі належного застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій. 

На більшості господарських одиниць вказаної категорії суб’єктів господарювання на підставі пункту 80.8 статті 80 Податкового кодексу працівниками ДПС проводяться хронометражі-спостереження за проведенням розрахунків. 

Поряд з цим деякими несумлінними суб’єктами господарювання штучно переформатовано процес продажу товарів та пропонується покупцям здійснити оплату і безпосереднє отримання техніки поза межами магазинів, де вона представлена. 

У зв’язку з цим ДПС звертається до споживачів з проханням проявити свідому громадянську позицію, не погоджуватись на такі пропозиції, проводити розрахунки за товари виключно в приміщенні магазинів та щоразу вимагати у продавців товарів фіскальний чек з метою захисту своїх прав та інтересів держави. 

Також просимо громадян інформувати про описані вище факти: 

на поштову адресу ДПС: 04053, м. Київ, Львівська площа, 8 або адресу відповідного територіального органу ДПС; 

через Контакт-центр ДПС за телефоном 0 800 501 007, послідовно натиснувши на інтерактивному голосовому автовідповідачі кнопки «5» та «2» (не потребує написання письмової скарги); 

із використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку, надіславши на електронну поштову адресу zvernennya_dps@tax.gov.ua

у чат-бот «StopViolationBot» на базі месенджера Telegram.