Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Урядом затверджено реалізацію експериментального проєкту щодо функціонування системи управління податковими ризиками

, опубліковано 04 жовтня 2024 о 10:04

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що для виконання Національної стратегії доходів до 2030 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про запуск експериментального проєкту з впровадження системи управління податковими ризиками (комплаєнс-ризиками) в роботі Державної податкової служби.
Цей проєкт передбачає інтеграцію міжнародних підходів до управління в структуру та функціонування Державної податкової служби України. Основний акцент зроблено на управлінні податковими ризиками (комплаєнс-ризиками), що має сприяти підвищенню рівня відповідальності платників податків за виконання своїх обов'язків.
ДПС, зосереджуючись на виявленні системних проблем і розробці відповідних стратегій, активно працює над впровадженням цієї системи управління податковими ризиками. Це є важливим кроком у підвищенні рівня дотримання податкового законодавства.
Такий підхід дає змогу не тільки виявляти й попереджувати можливі порушення, але й створювати стратегії для їхнього запобігання. З огляду на комплексність податкових ризиків, впровадження системи управління податковими ризиками значно підвищить ефективність роботи податкової системи.