Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На забезпечення соціальних гарантій громадян великими платниками Південного міжрегіонального управління сплачено понад 2,1 млрд грн ЄСВ до держбюджету

, опубліковано 06 травня 2021 о 11:00

З початку 2021 року великими платниками податків, які перебувають на обліку у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, сплачено понад 2,1 млрд грн на захист прав застрахованих осіб і членів їх сімей.

Таким чином надходження збору від великих підприємств Південного міжрегіонального управління до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування порівняно з торішніми показниками збільшився майже на 130 млн гривень (6,5%) .

Нагадаємо, що серед основних джерел єдиного соціального внеску - нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств і самозайнятих осіб.

Звертаємо увагу, що у 2021 році розмір мінімальної заробітної плати зміниться двічі: з 01 січня зрісте до 6000 грн та з 01 грудня - до 6500 гривень. Отже, відповідно, зростатимуть і відрахування ЄСВ.