Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Володимир Коломієць: «Великі платники Південного міжрегіонального управління своєчасно отримують відшкодування ПДВ»

, опубліковано 17 травня 2021 о 17:08

20 великих компаній, які перебувають на податковому обліку у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, протягом січня-квітня 2021 року отримали бюджетне відшкодування податку на додану вартість на суму 6,6 млрд грн, що, більше ніж за аналогічний період минулого року на 4,4 млрд гривень.

«Зростання сум бюджетного відшкодування ПДВ відбулося, певною мірою, завдяки збільшенню кількості платників податків на обліку в управлінні. Найбільші суми отримали представники сфери агробізнесу та промислового виробництва», зазначив начальник Південного міжрегіонального управління ДПС Володимир Коломієць

«Своєчасне відшкодування податку на додану вартість суб’єктам господарювання сприяє підвищенню рівня довіри та толерантності до державних органів та податкової служби зокрема. Платники отримують відшкодування у відповідні до чинного законодавства терміни, у межах 2-х місяців», - додав очільник.

Нагадаємо, що адміністрування ПДВ здійснюється електронною системою (СЕА ПДВ), яка забезпечує автоматичний облік платників, а також усіх операцій, що проводяться з податком на додану вартість.