Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великий бізнес сплатив більше 21,5 млн грн земельного податку з початку року

, опубліковано 22 червня 2021 о 13:36

Великі компанії-землевласники та землеорендарі, які перебувають на обліку у Південному міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків, за січень-травень 2021 року сплатили за землю 21 млн 521 тис гривень.

Начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць зазначив, що переважно це представники галузі промисловості, транспорту, зв’язку та енергетики, які розпоряджаються землею несільськогосподарського призначення загальною площею 0,123 гектара.

У порівнянні з показниками минулого року сума сплати податку на землю від великого бізнесу зросла більше ніж на 4 млн гривень.

Нагадаємо, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, земельні частки (паї), які перебувають у власності або користуванні.

Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. Контролюючі органи самостійно проводять нарахування сум податку фізичним особам та до 1 липня поточного року надсилають (вручають) податкове повідомлення-рішення  платникові за місцем його реєстрації. Для сплати податку фізичним особам відведено законодавством термін у 60 днів.