Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі платники Південного міжрегіонального управління ДПС збільшили виплати на обороноздатність країни

, опубліковано 22 червня 2021 о 12:05

За 5 місяців 2021 року платники, які перебувають на обліку у Південному міжрегіональному управління ДПС по роботі з великими платниками податків спрямували на зміцнення української армії 219,3 млн грн військового збору.

Так, у порівнянні з відповідним періодом минулого року сума надходжень цього платежу зросла на 10 млн 09 тис гривень.

Лише у травні цьогоріч великі компанії Півдня сплатили 46,2 млн грн військового збору, що майже на 5 млн грн більше, ніж у травні 2020 року.

«Зростання надходжень відбулось переважно за рахунок підвищення в поточному році мінімальної заробітної плати та середньомісячної заробітної плати», - зазначив начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць.

 

  • Нагадаємо, що військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри. Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу.