Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Витяг про результати зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального (спирту етилового) містить недостовірну інформацію? Порядок дій

, опубліковано 20 липня 2021 о 13:37

Начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць  розповів по порядок дій, у разі виявлення платником недостовірної інформації про результати зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального (спирту етилового).

Керівник зазначив, що відповідно до ст. 233 Податкового кодексу України, для перевірки повноти декларування та сплати акцизного податку платниками податку з обсягів ввезеного на митну територію України, виробленого та реалізованого на митній території України пального або спирту етилового здійснюється автоматичне зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів обігу спирту етилового.

Порядок здійснення Державною податковою службою такого зіставлення затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2020 року № 715 «Про затвердження Порядку здійснення Державною податковою службою автоматичного зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів обігу спирту етилового».

Інформація за результатами зіставлення оновлюється та оприлюднюється щомісяця і розміщується для платників у закритій частині електронного кабінету не пізніше 20 числа кожного місяця, що настає за звітним. Доступ до інформації є безоплатним (п. 9 Порядку № 715).

Отримати результати зіставлення обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів та залишків обігу спирту етилового платник акцизного податку може, подавши запит про результати зіставлення показників в електронному вигляді (форма J/F 1305801) з можливістю вибрати період зіставлення та уніфікований номер акцизного складу.

«Отже, якщо платник податків вважає, що витяг про результати зіставлення містить недостовірну інформацію, то з метою уникнення невідповідності, він може звернутись до ДПС України чи до територіального органу ДПС за місцем реєстрації з наданням підтверджуючої інформації щодо операцій з обігу та залишків пального/спирту етилового для підтвердження власних показників», - підсумував начальник Південного міжрегіонального управління ДПС.