Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До якого контролюючого органу подається декларація акцизного податку підприємством роздрібної торгівлі

, опубліковано 20 липня 2021 о 13:39

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що 20.07.2021 – граничний термін подання декларації акцизного податку за червень 2021 року.

Отже, суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, в тому числі не за основним місцем перебування на обліку, або які перебувають на основному обліку в Міжрегіональних управліннях ДПС по роботі з великими платниками податків, повинні подавати податкові декларації акцизного податку до контролюючих органів, які територіально обслуговують адміністративно-територіальні одиниці на яких розташовано пункти продажу таких товарів.

Сплата акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів здійснюється до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів.

При цьому, суб’єкти господарювання, роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, у тому числі, які перебувають на обліку в Міжрегіональних управліннях ДПС по роботі з ВПП, мають стати на облік за неосновним місцем обліку у відповідному контролюючому органі, що територіально обслуговує адміністративно-територіальну одиницю на якій розташовано пункти роздрібного продажу підакцизних товарів. Взяття на облік за неосновним місцем обліку ВПП здійснюється у Головних управліннях ДПС в областях, м. Києві за заявою про взяття на облік платника податків за неосновним місцем обліку.