Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як ЮО заповнюється графа 12 розд. І додатка 3 «Розрахунок загального мінімального податкового зобов’язання за податковий (звітний) рік» до податкової декларації платника ЄП четвертої групи?

опубліковано 21 лютого 2023 о 14:38

Форма податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578.

Додаток 3 «Розрахунок загального мінімального податкового зобов’язання за податковий (звітний) рік» є невід’ємною частиною Декларації.

Згідно з п. 297 прим. 1.1 ст. 297 прим. 1 Податкового кодексу України та приміткою 1 до Додатка 3 платники єдиного податку – власники, орендарі, користувачі на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, а також голови сімейних фермерських господарств, у тому числі щодо земельних ділянок, що належать членам такого сімейного фермерського господарства та використовуються таким сімейним фермерським господарством, зобов’язані подавати Додаток З у складі Декларації за податковий (звітний) рік.

Показник графи 12 «20% витрат на сплату орендної плати земельних ділянок» розд. І Додатка 3 заповнюється в гривнях з двома десятковими знаками з урахуванням примітки 5 до Додатка 3 та абзацу восьмого п. 297 прим. 1.5 ст. 297 прим. 1 ПКУ:

у рядках 1.1 – 1.4 графи 12 розд. І Додатка 3 – 20 відс. витрат на сплату орендної плати за віднесені до сільськогосподарських угідь земельні ділянки, орендодавцями яких є юридичні особи, та/або які перебувають у державній чи комунальній власності щодо кожної такої земельної ділянки. За потреби кількість рядків 1.1 – 1.4 розділу I може бути збільшено або зменшено;

у рядку 2 графи 12 розд. І Додатка 3 – сума показників графи 12 рядків 1.1 – 1.4 розд. І Додатка 3, що відповідає 20 відс. витрат на сплату орендної плати за віднесені до сільськогосподарських угідь земельні ділянки, орендодавцями яких є юридичні особи, та/або які перебувають у державній чи комунальній власності.