Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чесний бізнес та гідні зарплати на великих підприємствах – один з основних напрямів у роботі Південного міжрегіонального управління

, опубліковано 22 квітня 2021 о 16:35

Одним з пріоритетних напрямів у роботі контролюючих органів є сприяння легалізації трудових відносин на підприємствах, «прозорі» та гідні зарплати найманим працівникам.

Завдяки успішній роботі у цьому напрямі Південним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків забезпечено за І квартал поточного року надходження податку на доходи фізичних осіб у сумі 296,5 млн грн, або на 30 млн грн більше ніж за І квартал минулого року, адже цей податок сплачується з заробітної плати та напряму залежить від її рівня.

Чисельність платників податку на доходи фізичних осіб управління є постійною та незмінною протягом року.

Так, у ІV кварталі 2019 року великі компанії, які обліковуються у Південному міжрегіональному управлінні, у середньому виплачували працівникові 13408 гривень. При цьому середня кількість робітників на великих підприємствах становила 62938 осіб. Проте, у 2020 році кількість працівників поменшала більше ніж на 3000 осіб разом зі зростанням зарплатні до 14163 грн.

До кола платників ПДФО, які обліковуються у Південному міжрегіональному управлінні, до прикладу, входять підприємства море - господарського комплексу із досить високим та сталим рівнем заробітної плати. Середня заробітна плата на зазначених підприємствах у ІV кварталі 2020 року становила 26100 грн при чисельності працівників – 4275 осіб (у ІV кварталі 2019 року – 25243 грн та 4161 працівник). Проте, незважаючи на досить високий рівень зарплатні, питання щодо підвищення її до рівня середньогалузевого показника знаходиться під постійним контролем.

Також, за підсумками проведеної роботи управління, по деяких підприємствах підвищено рівень заробітної плати у середньому на 10 відсотків. Для надолуження сплати ПДФО та досягнення показників І кварталу 2020 року проведено роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо збільшення виплат найманим працівникам.

Варто зазначити, що заборгованості по зарплатні на підприємствах Одеського регіону, які перебувають на обслуговуванні у Південному міжрегіональному управлінні немає.