Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Контрольно-перевірочні заходи Південного міжрегіонального управління – робота, яка непомітна для чесного бізнесу

, опубліковано 22 квітня 2021 о 16:38

Перевірки платників податків контролюючими органами – болюче питання як для бізнесу, так і для фахівців податкового відомства. Проте, проведення контрольно-перевірочних заходів – одна з необхідностей, один з напрямів роботи контролюючих органів, спрямований на створення чесного конкурентного середовища для суб’єктів господарювання, рівних умов для всіх. І, перш ніж звернутися до таких заходів, і розпочати перевірку, Південним міжрегіональним управлінням по роботі з великими платниками податків ведеться ретельний аналіз та відбір, оцінюються усі ризики несплати податків та зборів до бюджету.

У лютому поточного року обмеження на проведення документальних планових перевірок було знято, відповідно, роботу підрозділів податкового аудиту Південного міжрегіонального управління було відновлено.

Так, за результатами вжитих контрольно-перевірочних заходів з початку року узгоджено податкові зобов’язання на суму 20,4 млн грн, що на 0,9 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року.

Як наслідок, до бюджету надійшло 19,0 млн грн, що перевищило показник минулого року на 13,2 млн гривень.

Критерії відбору для включення до плану-графіку перевірок, за якими платник податків-юридична особа може бути віднесений до високого ризику, виправдані та визначені наказом Мінфіну від 02.06.2015  № 524. Операції з «сумнівними» контрагентами, певні неясності у динаміці показників фінансової звітності – деякі з факторів, на які звертають увагу контролюючі органи, та, які можуть стати підставою для візиту працівників податкової служби на підприємство.